1. amorodo; 2. iogur; 3. xamón cocido ou xamón de York; 4. manteiga; 5. rapante; 6. leituga; 7. pan relado; 8. espaguetes; 9. xeado; 10. chícharos ou ervellas; 11. costeleta de tenreira; 12. queixo fresco; 13. ovos; 14. lura; 15. allo porro; 16. cogombro; 17. cabaciña; 18. ameixa; 19. coello; 20. costela de porco; 21. robaliza; 22. costeleta de año ou cordeiro; 23. leite.
– Peixaría: rapante, lura, robaliza.
– Conxelados: xeado.
– Panadaría: pan relado.
– Pastas: espaguetes.
– Froitas e hortalizas: amorodo, leituga, chícharos/ervellas, allo porro, cabaciña, cogombro, ameixa.
– Chacinaría: xamón cocido/xamón de York.
– Produtos lácteos: iogur, manteiga, queixo fresco, ovos, leite.
– Carnizaría: costeleta de tenreira, coello, costela de porco, costeleta de año ou cordeiro.
Ex. 2.
– Peixaría: rapante, lura, robaliza.
– Conxelados: xeado.
– Panadaría: pan relado.
– Pastas: espaguetes.
– Froitas e hortalizas: amorodo, leituga, chícharos/ervellas, allo porro, cabaciña, cogombro, ameixa.
– Chacinaría: xamón cocido/xamón de York.
– Produtos lácteos: iogur, manteiga, queixo fresco, ovos, leite.
– Carnizaría: costeleta de tenreira, coello, costela de porco, costeleta de año ou cordeiro.
Ex. 2.
1. xantar; 2. sobremesa; 3. nutriente; 4. saborosa; 5. caloría; 6. almorzo.
Comentarios
Publicar un comentario